95 % от жителите на Крим биха гласували днес за присъединяването към Русия

95 % от жителите на Крим биха гласували днес за присъединяването към Русия

Публикувано от:

Решението за присъединяването на Крим към Русия, прието на референдума от 16 март 2014 година, в момента се подкрепя от 95 % от жителите на полуострова. Това показаха резултатите от допитването, проведено от Руския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ), публикувано на сайта на организацията, предаде ТАСС.

 „Както и преди две години, абсолютното мнозинство от жителите на Крим и Севастопол днес биха гласували отново за влизане в състава на Русия. В Крим така са отговорили 95 % от анкетираните, в Севастопол — 94 %. По 2 % се изказаха против, а са се затруднили да отговорят съответно 3 и 4 %“, се казва в съобщението на ВЦИОМ.

Отбелязва се, че жителите на Крим и Севастопол оценяват високо работата на руския президент Владимир Путин. 97 % и 98 % от участвалите в проучването са съобщили, че, според тях, Путин работи „по-скоро добре“ и „определено добре“.

„При това, болшинството от запитаните (80-82%) са поставили на Путин най-висока оценка“, се казва в изследването.

72 % от анкетираните са отбелязали положителни промени в региона през последните две години. Половината от участниците в проучването (50%) считат, че органите на властта в републиката се борят успешно с корупцията.

Допитването е проведено в периода 30 юни – 4 юли 2016 г., като в него са участвали по 1000 души от Крим и Севастопол.