УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ ОТ ТЕРВЕЛ ОТБЕЛЯЗАХА 9 МАЙ

По повод 9 май – Деня на победата над фашизма, учители-русисти и ученици от СОУ „Йордан Йовков“ в гр. Тервел, както и представители на общинската администрация,  поднесоха венци и цветя пред падналите бойци за свободата на отечеството.

Първоначално ученици поднесоха цветя пред паметната плоча на загиналите във войните в центъра на гр. Тервел. След това се отправиха към с. Гуслар, където отдадоха почит на съветския воин, украинец по произход, Григорий Мефодевич Дячков, загинал на 08.09.1944г. на територията на България. На това свято място госпожа Стефка Костадинова- зам. председател на ОбС гр. Тервел, обясни на децата, дошли на събитието, какъв е поводът да се чества 9 май и кой е загиналият воин. Три ученички изпълниха стихове на руски език в знак на почит към загиналите и възхвала на бележитата дата. После децата положиха цветя и на крайпътния паметник на загинали български воини отново в с. Гуслар и на паметната плоча в центъра на с. Безмер.

Повечето от нас са расли в мирни времена. И макар недоимъкът да спохожда повечето българи, сигурно е едно – че сме щастливци, невиждали безумията на войната, невкусили от горчилката на страданието по загинал близък човек. Това щастие дължим в огромна степен на воините, загинали по бойните полета на Европа. В знак на признателност, сме длъжни пред всеки от тях в Деня на Победата да сведем глава за поклон.

IMG_7357IMG_7358

IMG_7359IMG_7364

IMG_7370IMG_7377

IMG_7379IMG_7381

error: Съдържанието ни е авторско!