89-годишна сибирячка не спира да обикаля света

Възрастната жена от Краснояр се прочу из цяла Русия, след като обиколи целия свят със спестяванията си. Елена Ерхина е на 89 години, но бодростта, енергичността и любовта й към живота удивлява всички нейни познати – и нови, и стари, пише tvk6.ru

afab6a2543900471941769f781bd725f

Младата московчанка Екатерина Папина срещнала пенсионерката във Виетнам, не успя да скрие емоциите си в социалната мрежа. Тя разказва, че старицата пристигнала в страната съвсем сама, само с една раничка. Тъй като багажът й тежал доста, около нея винаги имало хора, които изгарят от желание да й помогнат.

„Бабата е просто невероятна! Бях поразена колко трезво размишлява, какъв гъвкав и остър ум има за 89-те си години. Тя е интересен събеседник и много позитивен човек”, споделя Екатерина в социалната мрежа Фейсбук.

По думите й възрастната жена пътешества сама вече шест години. Била е в Германия, в Турция, в Полша, няколко пъти е посетила Чехия, а следващата година смята да отскочи до Израел. Пътешествията си финансира само с пенсията си, а за намирането на евтини билети разчита на туристическите агенции в региона.

74a500381ab571ba1bb71ccdf67bab32
Животът на старицата, известна в мрежата като баба Лена, не е бил лек. По време на войната е работила в Тула – трудила се на полето.

Сега Лена е сама, дъщеря й и двамата й внука живеят отделно. Един ден на стари години решила да пътува и толкова й харесало, че започнала да излиза зад граница всяка година. Не се бои да рискува, не се страхува и от нови преживявания. Във Виетнам например се позволила местен жител да я повози на колело, след което му благодарила със „Супер”.

Нищо не може да спре 89-годишната жена, дори и здравословните проблеми. Тя ходи с бастун, носи очила и почти не вижда с едното око.