82 % от руснаците одобряват работата на Путин

82 % от руснаците одобряват работата на Путин

Публикувано от:

82 % от жителите на Русия одобряват дейността на президента Владимир Путин, а 56 % му се доверяват. Това показва допитване, проведено от „Левада-център“, предаде РИА Новости.

Според проучването 82 % от руските граждани одобряват работата на Путин като президент, 17 % се придържат към противоположното мнение, а 1 % от анкетираните се затрудняват с отговора.

Този показател остава на практика непроменен от началото на годината, отбелязват от „Левада-център“.

Според проучването руснаците се доверяват най-много на президента – 56 % от анкетираните. На второ място в рейтинга на доверие е министърът на отбраната Сергей Шойгу (26 %), а на трето – външният министър Сергей Лавров (22 %). Четвърти в класацията е премиерът Дмитрий Медведев (15 %) и на пето място е лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски (12 %).

Данните от допитването показват, че премиерът Дмитрий Медведев има одобрението на 54% от гражданите на Русия, а недоволните от него като премиер са 44% от запитаните. Като цяло правителството е одобрявано от 49%, а недоволните са 50%. Държавната дума има подкрепата на 41% от руснаците, докато 57% не одобряват дейността й.

На въпрос на социолозите дали нещата в страната се движат в правилна посока, 50 % от руснаците са отговорили положително. Близо една трета считат, че страната се движи по грешен път, а 19 % са се затруднили в отговора на въпроса.

Допитването е извършено между 22 и 25 април тази година сред 1600 души в 137 населени места в 48 региона в Русия.