80 % от руснаците одобряват работата на президента Путин

80 % от руснаците одобряват работата на президента Путин

Публикувано от:

Работата на Владимир Путин на президентския пост одобряват 80 % от жителите на страната, а 55 % от анкетираните му се доверяват. Това показват резултатите от проучване на „Левада-център“, предаде РИА Новости.

Съгласно проучването 80 % от руснаците одобряват президентската работа на Путин, 19 % се придържат към противоположното мнение, а 1 % се затрудняват в отговора.

По данни на социолозите на второ място в рейтинга на доверие след Путин се нарежда министърът на отбраната Сергей Шойгу (26 %), на трето – външният министър Сергей Лавров (20 %), на четвърто – премиерът Дмитрий Медведев (12%) и на пето – лидерът на ЛДПР Владимир Жириновски (12 %).

Анкетата показва също, че над половината от руснаците (54 %) са доволни от работата на Медведев на поста ръководител на руското правителство, а 45 % не я одобряват.

На въпрос на социолозите дали нещата в страната вървят в правилна посока, 49 % от руските граждани са отговорили положително, 33 % считат, че тя се движи по грешен път, а 18 % са се затруднили да отговорят.

Проучването е проведено в периода 22-25 май 2016 г. сред 1600 души в 137 населени места в 48 региона на страната.