Състезание по риболов за деца „Липник – 2016“

Състезание по риболов за деца „Липник – 2016“ се състоя в неделя на езерото в лесопарк „Липник” край Русе. Събитието беше посветено на 9 май – Деня на победата и Деня на Европа. Организатори на риболовната надпревара бяха движение „Русофили” – клон Русе, и Клубът по спортен риболов „Мачтийм” – Русе.

Събитието се проведе под патронажа на Община Русе, в рамките на програмата „Русе – Европейски град на спорта 2016”, с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“.

Право на участие в състезанието имаха деца на възраст от 4 до 14-годишна възраст, а най-малкият участник Ивайло Георгиев бе едва на 3 години и половина. Лошото време не попречи на 57 малки любители на риболова, да хвърлят неуморно въдици в езерото, в оспорвана надпревара за най-голяма уловена риба и най-много улов.

8-годишният Ивайло Дамянов грабна първото място (с улов от 840 грама) в първата възрастова група – от 4 до 10-години.  На второ и трето място се класираха съответно Магдалена Тончева  – на 10 години, и Иван Паришков – на 9 години.

Във втората възрастова група от 11 до 14 години, класирането в челната тройка е: трето място за Елеонора Любомирова (на 11 години), второ – Марио Дамянов (на 11 години) а първенец стана Владимир Събев на 13 години с улов от 760 грама.

Наградата за най-голяма уловена риба отиде при 9-годишния Калоян Кънчев. Неговата рибка тежеше 320 грама.

След претеглянето уловените рибки бяха върнати отново в езерото.За всички състезатели имаше подаръци от партньорите, подкрепящи събитието, медали и грамоти.

За публиката имаше томбола с предметни награди, а за доброто настроение на малките риболовци се погрижиха техни връстници с музикалните си изпълнения.

error: Съдържанието ни е авторско!