МВнР на Русия: Опитите да се говори с Русия с „езика на силата” не водят наникъде

Русия призовава ЕС да престане да игнорира и изкривява реалните факти, да се откаже от неприкритото използване на двойни стандарти поради геополитическите си интереси. Това заяви Министерството на външните работи на Русия, коментирайки решението на Съвета на ЕС  по Украйна.

„Тъжно е, че Европейският съюз безапелационно отхвърли резултатите от референдума в Крим, преминал с безпрецедентна активност на жителите на полуострова. Причината за тази реакция, явно, се състои в това, че изходът от кримския референдум не се връзва с тиражираната от Европейския съюз теза, за „всенародна” подкрепа на „европейския избор” на Украйна”, смята Министерството на външните работи на Русия.

„Опитите да се говори с Русия с езика на силата, да се заплашван руските граждани със санкции не водят доникъде, – подчертава министерството. – Вземането на рестриктивни мерки – това не е нашият избор, но е ясно, че въведените срещу нас санкции няма да останат без адекватен отговор от страна на Русия”, подчертава министерството.

itar-tass.com

error: Съдържанието ни е авторско!