Путин подари кученце на бежанка от Украйна

11-годишната Алина Зикова – бежанка от Донецка област, която в момента живее в Севастопол, изпратила писмо до Владимир Путин, в което пише, че иска куче. Сега момичето е щастлив собственик на четириног приятел от породата чихуахуа.

Подаръкът й бе връчен лично от заместник-губернатора на Севастопол Евгений Дубовик, предаде „Руски дневник“. „Алина написа писмо до руския президент и добрият вълшебник сбъдна мечтата й”, заяви той, цитиран от ТАСС.

CctSsyOWIAEJ1iY

Майката на момичето, Лариса, разказа, че семейството се преселило в Севастопол от град Доброполие, когато там започнали военните действия. Сега родителите оформят документите си за получаване на руско гражданство. Алина страда от сериозно бъбречно заболяване и заради лечението учи вкъщи.

„Тя отдавна мечтаеше за кученце, но ние все й отказвахме. Накрая ни заяви: вие като не искате, ще ми го подари президентът. Сама издирила адреса в интернет и му написала писмо. Един ден ми звънят и ми съобщават: обаждаме се по въпроса за кученцето. Отидох в стаята й, а тя се разплака от щастие”, разказа Лариса.

56d9b18fc36188701e8b45e4

„Видях по телевизора, че Владимир Владимирович Путин подарява кученца на децата и реших да му напиша. Толкова съм щастлива. Ще ушия на Гари костюмче на вълшебник”, сподели Алиса.

„Момиченцето искаше тъкмо чихуахуа и трябваше да водим дълги преговори с родителите, тъй като породата изисква специални грижи, а детето е със сериозни здравословни проблеми”, признаха от киноложкия круб „Фортуна”, предоставил кутрето.

Кученцето на име Хари дошло в комплект с ветеринарен паспорт, членска карта за руски киноложки клуб, както и с храна за домашни любимци и талон за кучешки дрехи.

Путин не само подарява кучета на децата, но и той самият постоянно получава четириноги по различни поводи, пише RT. Когато беше министър-председател, той получи българска Каракачанска овчарка от българския си колега.

e8ca7e28fbd5

Покойният любимец на президента, Кони, което бе първото куче с нашийник, следен от сателит, също бе подарък.

10824_main