70 корена български рози „тръгнаха” към Червения площад в Москва

70 корена български рози „тръгнаха” към Червения площад в Москва

Публикувано от:

70 корена български рози връчиха русофили на руското посолство. Тези корени символизират 70-та годишнина от победата на Съветската армия над фашизма. Гражданите носеха и стръкчета рози в знак на своята обич към Руската федерация.

Приятелите на Русия бяха посрещнати в посолството от момичета в сини рокли. От своя страна българските русофили ги изненадаха с ансамбъл, който демонстрира магията на българското хоро.

Заради тази инициатива, полицията затвори движението около Руското посолство.
Идеята за този дар тръгна от Фейсбук хората, некриещи обичта си към Русия. Част от тях носеха българския трибагреник, както и флага на руската федерация.

Специална бележка в корените на розите гласи: “От България с любов“.

“Тези рози символизират 70 години от освобождението на Европа от фашизма”, сподели Мадлен Кирчева, дошла с внучетата си пред Руското посолство. По думите й тук са се събрали хора, които имат еднаква оценка за историческите събития. “Човек трябва да пази паметта си както за тоталитарните режими, така и за мира в Европа”, категорична е Кирчева.

По думите й Русия е носител на мира. “Не искаме война в Европа, искаме мир в Европа”, подчерта Кирчева. “Войните носят разрушение. България трябва да бъде суверенна държава”, смята тя. “Достатъчно се лашкахме към Съветския съюз, сега към ЕС. Евросъюзът иска да ни вкара в матрица, която не отговаря на никой от народите”, убедена е тя. Жената иска спокойствие, за да си гледа внуците.

Радост Янакиева от Българския патриотичен съюз е категорична, че руският президент Владимир Путин е направил Русия световна геополитическа сила. Тя е тук, водена от уважение и любов си към Русия.

“Историята ни е неразривно свързана с тази на Русия”, поясни Янакиева. Тя обяви, че нейния собствен баща е участвал в първата и втората фаза на Втората световна война, че се е бил заедно с руснаците. Радост Янакиева е категорична, че не трябва да се забравя историята.

„Трябва да знаем, че Русия допринесе за победата над фашизма. В момента фашизмът се възражда в Украйна, Прибалтика и други държави”, убедена е Янакиева.

Отказът на редица държавници да присъстват на деветомайския парад в Москва тя си обяснява със страх. “Гордея се с това, което прави руският президент”, категорична е Радост Янакиева , пише news.bg