68 % от руските граждани определиха Путин за човек на годината

68 % от руските граждани определиха Путин за човек на годината

Публикувано от:

Болшинството от руските граждани (68%) определя президента Владимир Путин като човек на годината. Това показват данните от проучването, проведено от Фонд „Обществено мнение“ (ФОМ), предаде РИА Новости.

4 на сто от участвалите в проучването определят като човек на годината лидера на партията ЛДПР Владимир Жириновски. 3 % от анкетираните посочиха в отговорите си външния министър Сергей Лавров, а 2 % отговориха в полза на премиера Дмитрий Медведев.

По 1 % от руското население смятат, че с титлата човек на годината трябва да бъде удостоен министърът на отбраната Сергей Шойгу и съответно лидерът на КПРФ Генадий Зюганов. 4 на сто от анкетираните назоваха други политици, други 4 % смятат, че сред руските обществени дейци няма достоен представител, който да може да бъде определен като човек на годината, а 17 процента от допитаните се затрудниха да отговорят.

Проучването се проведе в началото на декември и в него участваха 1,5 хил. души над 18 годишна възраст в 100 населени места в 43 региона на страната.