Путин коментира призивите на житилите на Донбас за присъединяване към Русия

Президентът на Русия Владимир Путин, коментирайки призивите на жителите на Донбас за присъединяване на непризнатите републики (Донецка и Луганска -бел.ред.) към Русия, заяви пред журналисти, че такива въпроси не се решават на улицата, публикува pogled.info.

„С душата и сърцето си ние сме с Донбас, но за съжаление такива въпроси не се решават на улицата. Това са сериозни въпроси, които засягат съдбата на цяла Русия и хората, които живеят в Донбас“, каза Путин пред журналисти, съобщи РИА „Новости“.

Така държавният глава коментира молбата на един от почиващите, който се обърна към него с призив да включи Донбас в състава на Русия. Путин и бившият премиер на Италия Силвио Берлускони се разхождаха по крайбрежната улица в Ялта, когато туристът отправи своята молба към президента.

Путин коментира и сегашното положение в Украйна, подчертавайки, че Минските споразумения нямат алтернатива, но може да се помисли за преместване на сроковете за тяхното изпълнение, за което вече се говори, но е по-добре те да бъдат изпълнени в срок.

Путин се намира в Крим, който влезе в състава на Русия след провеждането на референдум през март 2014 година. Вчера стана известно, че жители на Луганската народна република искат да създадат движение за присъединяване към Русия. Двете непризнати републики в Донбас провъзгласиха своята независимост след референдуми, които се проведоха на 11 май 2014 година на териториите, контролирани от опълченците, а на 24 май двете републики подписаха договор за създаването на Съюз на народните републики-Новорусия.