Евроатлантически парадокси и опорни точки

Напоследък евроатлантическата мисъл шества из медиите като стриптизьорка пред клиника за пластична хирургия. Навсякъде, накъдето се обърне човек, запенените евроатлантици пълзят като хлебарки и бдят като комсомолски работници да не би някой да се отклони от правилната геополитическа линия. Евроатлантизмът, в неговия бг-вариант, е нещо като черен шамански вуду-култ, което е основа причина нормалните хора да не могат да проумеят нищо от логиката на тази секта. Тя не подлежи на философско, политическо или социологическо обяснение, защото е фиксирана в своя пъп като наркоман в последното си хапче синтетична дрога.

Заради това всеки човек, който се опитва да разгадае основите на това психиатрично учение, е обречен на провал и униние. Забелязвал съм пред екраните на сутрешните блокове редица хора, които преминават през цяла палитра от емоции докато слушат опиянените от себе си грантаджии, които описват халюцинациите си като част от реалността. Сектата прилича на коктейл от ментета и прекаляването с тях води до остро главоболие, задух и чести повици за повръщане. Вероятно съзнанието се бунтува, за да приеме като нормални тези обърнати, но съвсем не изящни като вийоновите истини.

Ето защо реших, че е крайно време да спретна  нещо като наръчник, справочник, пътеводител и диагностична документация на този пациент. Заниманията ми имат благороден характер. Един ден, когато пепелта на времето се слегне, археолозите от бъдещето ще си блъскат главата над тези малоумници и ще се опитват да разгадаят секретния им новговор. Аз просто предлагам няколко разяснителни бележки за логиката.

И така, как разсъждавава евроатлантика. Ето ви набор от фрази и опорни точки, които ще срещнете при всички, които са на външно командване и кредитните им карти стават виртуално дебели с пари отвън:

Американците подслушват всички европейски лидери, но Русия е най-голямата заплаха за ЕС.

USA стоварва танкове на наша територия и то дори без да ни пита, но Путин води хибридна война.

Ненчев праща платени анализатори из страната да му вардят политиката и лъжите, но руските тролове получавали рубли.

Психодесните са на власт, но петата колона на Русия определя политическия курс на страната.

Иво Инджев е по всяка телевизия, коeто няма да му попречи да напише статия, че медиите умишлено не го пускат и то по изрична заповед на Путин.

СДС направи престъпната приватизация, но червените боклуци са виновни за всичко.

У нас идват американски танкове, което е добре, защото през 1944 година тук били идвали съветски войници.

Аз съм за свободата на словото и правото на изразяване, но всички, които мислят различно от мен, са тролове на Кремъл.

Всеки месец гушвам по 10 бона от грант на „Америка за България“, но рубладжиите са най-голямото проклятие на отечеството.

В Украйна убиват журналисти, нооо този гад Путин е виновен.

Има хибридна война от дезинформация, я дай да напиша статус, че Путин има 254 двойника по този повод.

За първи път ще има чужди подразделения на наша територия, ама знаеш ли колко беше гадно пък, когато комунягите управляваха.

Речник на отделните думи:

евроатлантически ценности, политическа парадигма, правила, съдебна система, правосъдие, гей парад, толерантност, селяни, мизерници, путинофили, Европа, Европейски съюз, трансатлантическа сигурност, САЩ, кохезия, вектор, демокрация, свобода на словото, множествен оргазъм (добре деее, това последното аз го измислих, все пак търся начини да не умра от скука).