500 дни до началото: Русия започна обратното броене до световното през 2018 г.

Русия започна обратното броене до началото на световното първенство по футбол. Точно след 500 дни ще бъде поставен стартът на надпреварата.

В градовете, които ще приемат мачове от световното, бяха открити инсталации в цветовете на логото на Русия 2018. Те са направени от материали, защитаващи ги от вандалски посегателства, отбелязва ТАСС.

View image on Twitter

В тях са вградени часовниците, показващи оставащото време. Има също и уеб камери, позволяващи на минувачите да си правят селфита.

„Световното не се състои просто в това да правиш стадиони, пътища и летища. Това е огромен празник за всички, които живеят в градовете домакини“, каза спортният коментатор Павел Занозин на церемонията в Нижни Новгород.

„Повече от десет национални отбора ще се състезават тук след година и половина и техните запалянковци ще могат да се запознаят лично с нашия прекрасен град“, добави той.

В Сочи беше организиран спектакъл с огън и лед, в който артистите създадоха скулптура, изобразяваща числото 500. Програмата беше допълнена от изпълнение по фристайл футбол.

View image on Twitter

Русия имаше проблеми в подготовката си за световното, но се надява да се справи с организацията.

Първенството ще се проведе на 12 стадиона в 11 града – Москва, Санкт Петербург, Самара, Нижни Новгород, Казан, Сочи, Ростов, Саранск, Волгоград, Калининград и Екатеринбург.

View image on Twitter