44 Софийски международен панаир на книгата

Днес официално беше открита експозицията на Издателската Програма на Правителството на Москва, която се провежда в рамките на 44 Софийски международен панаир на книгата. На откриването присъстваха представители на Посолството на Руската федерация в България, на РКИЦ, на ръководството на Национално Движение Русофили.

В периода 13 – 18 декември 2016 година на стенда на Правителството на Москва са запланирани редица мероприятия.

?

На 13 декември от 13:00 часа поетът и преводач Максим Замшев ще представи книги, издадени в рамките на Издателската Програма на Правителството на Москва: А. Кондрашев „Говорит Москва“; М. Дзюбенко, О. Лекманов „Иван Бунин. Чистый понедельник. Опыт пристального чтения“; З. Евдокимова „Лариса Васильева. Женщина своего времени“; Э. Матонина, Э. Говорушко „Великая женщина среди великих мужчин“.

На 14 декември от 14:00 часа се организира творческа среща на Максим Замшев с посетителите на изложбата.

 

 

 

 

 

?

 

 

От 16:00 часа представителят на обществената благотворителна фондация „Илюстрирани книжки за малки слепи деца“ Олга Сорокина ще представи пред посетителите книги за слепи деца, издадени в рамките на Издателската Програма на Правителството на Москва.

 

 

nm

 

 

На 15 декември от 14:00 часа председателят на Национално Движение Русофили Николай Малинов ще представи книгата „Български и руски приказки“, издадена с подкрепата на Издателската Програма на Правителството на Москва.

 

 

 

От 15:00 часа Венера Галямова ще представи книгата на А. Томская „Кукольный дом: история и ремесло“, издадена в рамките на Издателската Програма на Правителството на Москва.