Яценюк: Как СССР напада Германия

В интернет се появи анимационен клип, посветена на украинския премиер Яценюк. Причината за създаването му беше неотдавнашното скандално изявление на Яценюк, че Съветският съюз „нападна“ Германия и Украйна.  Яценюк лъжи за Съветския съюз, за да оправдае политиката си, пише Риа Новости.

„Всички помним как Съветския съюз нападна Германия и Украйна в четиридесет и първата година“ , така започва речта си карикатура на премиера в анимацията. Тогава „съвместно с Америка“, „ние все пак спечелихме Студената война“, продължава той. „Честно казано, без нашата инициатива и финансова подкрепа, Америка не би могла да се справи“, казва героя от клипа, изисквайки съответна реакция в настояще време от САЩ и европейските страни.

Припомняме, че украинският премиер Арсений Яценюк по  време на посещението си в Германия в началото на тази година, в интервю за германският канал ARD,  заяви, че Русия няма да навлезе в Германия така, както това се случи по време на Втората световна война и допълни, че счита за свое задължение да защити Европа от заплахата от руско нахлуване. Думите му предизвикаха негативна реакция в руски и чуждестранни медии.

Автор на карикатурата аниматор от Волгоградската област. Преди това, той публикува поредица от хумористични анимации на говорителя на Държавния департамент на САЩ Джен Псаки .

http://www.youtube.com/watch?v=6f3sfjWBqgE