400 американски наемници участват в спецоперацията в Източна Украйна

В антитерористичнатата операция в Източната част на Украйна участват 400 американски елитни войници на една от най-известните американски частни военни компании – Academi, съобщава Bild am Sonntag, предаде ИТАР-ТАСС.

Според изданието, войниците участват в операциите срещу привържениците на федерализацията на страната в района на Славянск. Кой е техният поръчител, все още е неизвестно.

Федералната разузнавателна служба на Германия е информирала за това правителството на Германия на 29 април, съобщават от Bild am Sonntag.

Academi (до 2009 г. известна като Blackwater) е печално известна с убийствата на мирни граждани по време на войната в Ирак, контрабанда на оръжия и други престъпления.

Представители на народното опълчение, участващо в отбраната на Славянск, още на 2 май съобщи, че данните на радиочестотите свидетелстват за участието на чужденци в специалната операция, провеждана по нареждане на властите в Киев. На различни честоти е било засечено провеждането на преговори на английски език.