Бела Девяткина

Бела Девяткина

4-годишно момиченце от Москва говори 7 езика (Видео)

Публикувано от:

Четиригодишната московчанка Бела Девяткина показа невероятните си полиглотски способности в телевизионното предаване “Удивителни хора” по руския канал “Россия 1”, като видеото с нейното участие стана особено популярно сред потребителите в интернет.

Симпатичното момиченце владее не само руски, но и английски, немски, френски, испански, китайски и арабски език. При това знанията на Бела не се ограничават със заучени фрази. Тя порази журито и зрителите на шоуто със способността си да води пълноценен диалог на споменатите езици.

По време на представянето си Бела Девяткина уверено отговаря на въпроси, чете стихове и пее песен, а също така изпълнява различни задачи, потвърждаващи страхотните езикови способности.

Според думите на майката на детето-полиглот, тя самата е започнала да обучава дъщеря си по английски, когато Бела е била на 2 години. „В началото имахме идеята да я научим да говори свободно два езика. Нямахме идеята за седем езика”, споделя майката Юлия.

Учителите по различните езици не провеждат типичните учебни часове с 4-годишното момиченце, а просто си играят с нея, като комуникират на съответния език.