Над 300 британски бизнесмени призоваха за излизане на страната от ЕС

Триста и шест видни представители на деловите и промишлените среди във Великобритания излязоха с открито писмо към гражданите с призив да гласуват за излизане на Обединеното кралство от ЕС. Подписалите писмото изтъкват, че вотът „против” ще гарантира по-нататъшния напредък на Великобритания, предава РИА Новости.

Референдумът, на който британците трябва да се произнесат дали страната им да остане част от ЕС, ще се проведе на 23 юни и е определян като най-важното стратегическо решение на цяло едно поколение.

В писмото на 306-те, отпечатано във в. Telegraph, се посочва също, че конкурентоспособността на Великобритания страда от последиците на търпящия крах Европейски съюз и излизането от общността ще допринесе за по-интензивно икономическо развитие, стъпване на нови пазари и създаване на нови работни места.

Подписалите писмото бизнесмени са от средите на услугите, инвестициите, информационните технологии, тежката и леката промишленост, медиите. Сред тях са Reebok, Euro Strategies, Bloomberg New Energy Finance, Powell Engineering UK, Calcot Hotels и други.

error: Съдържанието ни е авторско!