18 души в киевските арести след безредиците пред парламента

18 души остават в ареста след безредиците в Киев от вчера. Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украйна Зорян Шкиряк потвърди, че 13 души са били освободени, след като първоначално са били задържани, предава news.bg.

По-рано премиерът Арсений Яценюк посочи, че основната вина за безредиците в украинската столица лежи на политическата сила „Свобода“, чийто представители основно са били пред парламента.

Член на доброволческия батальон „Сич“ към украинското министерство на вътрешните работи е задържан по подозрение за взривяване на гранатата, от чийто взрив загина един служител на националната гвардия.

Командирът на батальона Александър Писаренко заяви, чезадържаният е бил в отпуск по време на безредиците, но не можа да обясни как се е сдобил с бойна граната. На страницата на „Сич“ във социалната мрежа се посочва името „Игор Гуменюк“, който се намирал в процес на уволнение според лично подадена от него молба с мотиви – лични причини.

Над 120 души са минали през болниците на Киев тази нощ за преглед след наранявания при безредиците. По данни на вътрешното министерство 100-ина служители на реда са пострадали по време на стълкновенията, като над 10 полицаи са в тежко състояние

 

error: Съдържанието ни е авторско!