170 деца от Севлиево изучаваха езика на Пушкин

170 деца от Севлиево изучаваха езика на Пушкин

Публикувано от:

По инициатива на Национално движение „Русофили” за четвърта поредна година децата на Севлиево изучаваха руски език. Близо 170 малчугани от всички детски градини, разпределени в 7 групи, изучаваха братския славянски език под формата на игри чрез стихотворения, песнички, драматизация на приказки, любими анимационни филмчета и др. Всеотдайни преподавателки формираха у децата не само любов към езика, но и към великата руска страна, към нейната култура, традиции и обичаи. Малчуганите от детските градини активно се включиха в традиционните за ОД „Русофили” мероприятия – отбелязване на Старый Новый год и Масленица, както и в празниците на групите – посрещане на есента, Нова година и 8-ми март. Малките палавници с огромно желание участваха и в различни конкурси, посветени на Русия и руските празници, както и във фестивала „Пусть всегда будут солнце!”.

В края на учебната година децата с приповдигнато настроение, гордост и ентусиазъм показаха наученото пред своите родители. А за положения труд те получиха красиви дипломи,  книжки за оцветяане с любимите герои Маша и мечока, и вкусни руски лакомства.

Обучението по руски език за трета поредна година ще продължи и в началното училище. Децата и техните родители са убедени, че изучаването на всеки чужд език е богатство и знанията, получени в детската градина, трябва да се надграждат в училище.