17 души са загинали в Донецка област за една седмица от обстрела на украинската армия

Жертви на обстрела от страна на украинската армия за една седмица са станали 17 мирни жители на Донецката народна република (ДНР), а 45 души са били ранени. Това заяви представителят на министерството на отбраната на ДНР Едуард Басурин.

„Общият брой пострадали в резултат от кървавите обстрели през последната седмица достигна: 17 мирни жители са загинали, а 45 са ранени“, заяви Басурин, цитиран от Донецката информационна агенция.

По-рано от управлението на упълномощения по правата на човека в ДНР заявиха, че жертви на обстрела на украинските военни в Донецката народна република от началото на 2015 г. са станали близо 1300 души.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) през изминалата седмица са изстреляли срещу територията на ДНР над седем хиляди реактивни ракети, артилерийски и танкови снаряди, както и минометни мини, заяви още Басурин.

„Миналата седмица по мирните градове и села в ДНР са били изстреляни 2260 снаряда от РСЗО, 22442 от артилерийски установки, 772 изстрела от танкове и 1714 от миномети“, каза той, цитиран от Донецката информационна агенция.