На цветното приложение е показана само една идея. Разбира се, ако се гледа на него като на проект, той е ни повече ни по-малко безобразен, толкова е далече от най-елементарните изисквания за архитектурен проект.

 

От друга страна, сигурно е по-добър, ако в разговор в кафене показвах идеята си като рисунка върху салфетката на масата.

Ще си позволя и няколко разяснения върху този, така наречен, „проект”.

 

 

Стената като фон може да бъде бяла, леко сивкава, метална. Стълбовете могат да бъдат във вид на пилони, които към върха леко се стесняват в по-тъмно сив цвят, оксидирани, за да се осигури блясък. Тази стена може да бъде в лека дъга, като краищата й са с 1м пред центъра. Така ще се получи малка елипса, която ще се съчетае с по-голямата елипса, образувана от елементите, съединени с вериги.

 

Скулптурната група може да бъде на 2м пред стената. Скулптурите могат да се поставят както е в „проекта”, който предлагам, като може да се загатне символът „всички на една скала”.

 

Площта, теренът, върху който да се положи скулптурната група, може да се оформи като неправилно подредени шахматно квадрати – тъмно сиви и бели, от хромиран метал в неправилна елипса. По-тъмно сивите плочи могат да бъдат 10 см по-високо поставени от светлосивите. Отпред в дъга могат да се поставят елементи в същото светло сиво – метални, съединени със светло сиви вериги.

 

error: Съдържанието ни е авторско!