14 души пострадаха при сблъсъците в Харков

В резултат на сблъсъка между противниците и поддръжниците на федерализацията на Украйна в украинския град Харков, по последна информация, са пострадали 14 души, предаде Първи канал на руската телевизия.

На 27 април участници в шествието за единна Украйна, инициирано от футболните фенове на харковския отбор „Металист” и днепропетровския „Днепър”, се сблъскаха с привърженици на федерализацията на Украйна. В резултат от сблъсъка, по предварителни данни, 14 души са потърсили лекарска помощ, като шестима от тях са хоспитализирани.

Украинската преса представя случилото се по съвсем друг начин. По-късно те показват как младежи с георгиевски лентички са попречили провеждането на мирен митинг – шествие за единна Украйна, и въпреки че са били 10 пъти по-малко от ултрасите, те са пребили украинските футболни фенове.

В същото време в Донецк след протеста в защита на референдума, част от протестиращите обгради сградата на телевизионния център и се опита да проникне вътре. Местната милиция свободно пропусна протестиращите в сградата и телевизионния център премина под контрола на Донецка народна република.

Опълченците искат да възстановят предаването на руските телевизионни канали и да включат в местните новини информация за подготовката на референдума.

error: Съдържанието ни е авторско!