12-ти благотворителен бал в посолството на България в Русия

За дванадесети пореден път в българското посолство в Русия се състоя благотворителен коледен бал под патронажа на посланика на Р България г-н Бойко Коцев и със съдействието на българския бизнес в Русия, съобщиха от посолството на България в Русия.

Повече от 150 гости – дипломати, руски културни дейци, български и руски бизнесмени, откликнаха на поканата в навечерието на Рождество да помогнат на нуждаещи се български деца.

“Въпреки, че се намираме далеч от родината, искаме да им подарим своята любов, да им вдъхнем надежда, увереност и оптимизъм, да ги накараме да повярват в доброто. Няма нищо по-прекрасно от щастливите и усмихнати детски очи”, заяви посланик Коцев в приветственото си слово.

По традиция събраните на Коледния бал в посолството средства се разпределят за “Българската коледа”, домове за сираци в България, за двете български училища в Москва към посолството и Центъра на промишлеността.

Водещ на бала беше едно от лицата на БНТ – Драго Драганов, а специален гост – певецът от български произход Бедрос Киркоров. С благотворителни изпълнения се представиха и държавният академичен руски концертен оркестър “Боян” с диригент Николай Степанов, солистите Марина Андреева и Дмитрий Трапезников, диригентът на оркестъра за народна музика при БНР Димитър Христов, деца от състава за народни танци към българското училище в Центъра на промишлеността на Р България в Москва, както и българският певец, изпълнител на италиански песни Стефано.

В края на благотворителната вечер българският посланик Бойко Коцев връчи на Драго Драганов паметен знак “Самарски кръст” за личния му принос в развитието на българо-руските културни отношения. Руският оркестър “Баян” и неговото ръководство бяха наградени с паметен медал за дейността си в укрепването и задълбочаването на културните връзки между България и Русия.