11 жертви на мощен ураган в Москва (видео)

Защо през 1575 година Йоан ІV се отрича от престола в полза на Симеон Бекбулатович?

Броят на жертвите непрекъснато расте.

Над 69 души са пострадали и потърсили медицинска помощ, уточни кметът Сергей Собянин.

„Опустошителна буря събори няколкостотин дървета. Предприемаме всички необходими мерки за преодоляване на последствията от бедствието“, написа Собянин в профила си в „Туитър“.

Стихията повали дървета, които паднаха върху автомобили, изтръгна детска пързалка и автобусна спирка и прекъсна електропроводи. Около 7,3 хил. жители на Московска област са останали без електричество заради силния вятър в региона, съобщава прессслужбата на руското Министерство на енергетиката.

Повечето от жертвите са били затиснати от повалени дървета. В югозападната част на града край площад „Джавахарлал Неру“ бедствието събори дърво, което падна върху човек и го уби. Друго дърво падна и уби 26-годишно момиче в центъра на града, а трети човек почина от раните си след като също е бил затиснат от дърво.

На улица „Кировоградска“ вихрушката изтръгна навес на транспортна спирка, който отлетя към пешеходците. Един от тях почина от получените травми.

По-рано през деня министерството на извънредните ситуации на Русия отправи предупреждение за силен вятър, проливен дъжд и градушка в Москва. Предупреждението бе издадено за периода 13,30 ч. на 29 май до 7 ч. сутринта на 30 май за руската столица.