Прожекцията на българския документален филм „Донбаска пролет“ във Видин

В град Видин ще се състои прожекцията на българския документален филм „Донбаска пролет“. Събитието е на 10 декември 2017 г. (неделя) от 16:30 часа в сградата на улица „Градинска“ №7 (в близост до площад „Бдинци“, намиращ се в градския център).
ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН!
Екипът на филма и местните организатори имат удоволствието да се срещнат с вас за да гледаме заедно филма. След прожекцията се предоставя думата на зрителите за изказвания и коментари.

Документалният филм показва живота на хората в Донбас в условията на война. Заснетите репортажни кадри от 2016 година представят войната през погледа на местните жители – техните преживявания, гняв, болка и надежда за бъдещето. Създателите на филма търсят отговори на въпроса защо и как се стигна до този кървав конфликт. Някъде сред ужаса на насилието и разрушенията се появява силата на пролетта – символ на новия живот и вярата в човешкия стремеж към съзидание и доброта.

Информация за филма:

Документален филм, България, 2017, 88 минути
Автор-Екатерина Митринова; оператор-Цветомир Гетов; сценарий-Александър Николов; монтаж-Стефан Петров; превод-Георги Станчев, субтитри-Даниела Пенкова

За повече информация: Страницата „Донбаска пролет“ във фейсбук – https://www.facebook.com/donbaskaprolet/