10 снимки на Якутия. Обикновен зимен ден

През 2016 г. Bloomberg призна Якутск за най-студеният град в света, защото тук термометъра достига рекордно ниски нива (-64.4 градуса), а средната температура е -40 градуса през януари.  Адме.ру представя снимки на фотографа Андрей Рудаков публикувани в  bloomberg  

Търговецът на пазара не се страхува от студа, той спокойно пуши без ръкавици, но замразената риба напомня за устойчивите войници и издава суровото настроение на времето

Затруднен път към Православната църква в Якутск.

Закаляване при -42 градуса. Може би това е и  тайната на издръжливостта  на местните жители.

Когато каноните на модата остават на заден план, а печелят топлината и комфорта.

Меча кожа  в магазин за кожи в Якутск, от нея се правят традиционните обувки – унти, които са популярни сред жителите на Якутия, а сибирска козината се цени в целия свят.

На площад Ленин всяка година се организира изложба на ледени скулптури, благодарение на постояният студ те се запазват за по-дълго.

Вряща вода замръзва във въздуха веднага. Това забавление е разпространено в северните райони и изглежда много впечатляващо на снимки и видеоклипове.

Заснежената  марина и принудителен паркинг през зимните месеци.

Във всеки милиметър от пространството е проникнал студа, но това не пречи на учениците от Якутск да се разхождат след училище.

Залезът през мразовитата мъгла изглежда екзотична и изпълва пейзажа с измамна топлина.

 

Якутск е основният регион и основен доставчик на необработени диаманти
Якутск е основният регион и доставчик на необработени диаманти