Ярова обвини САЩ в управление на „международната корупция“

Председателят на Комитета за сигурност и противодействие на корупцията към Държавната дума на Русия Ирина Ярова счита, че САЩ управляват „международната корупция“, една от проявите на които са санкциите срещу РФ, предаде ТАСС.

„Ние разбираме, че днес Съединените щати реализират в света ренесанса на колониалната политика. Ренесансът на колониалната политика по американски означава нови информационни технологии като форма на колонизиране на други страни с цел влияние върху съзнанието на хората, демотивация и манипулиране на съзнанието“, посочи депутатът на пленарно заседание на парламента.

Проява на новата колониална политика, според нея, е „международната корупция“, елемент от която са санкциите, въведени срещу Русия, включително и от страна на САЩ. „Елементите на международната корупция отчетливо се проявяват в санкциите, които се използват по отношение на Русия от същите тези Съединени щати“, счита Ярова.

„Това е пряко доказателство, че международната корупция, управлявана от САЩ, е също така и елемент от съвременната колониална политика, насочена срещу икономическите и политическите интереси на другите страни“, твърди депутатът.

Ярова обърна внимание на думите на зам.-министъра на финансите на САЩ Адам Шубин, който в излъчения по BBC филм твърди, че действията на руския президент Владимир Путин са насочени към лични облаги. „Лъжливи изявления, които бяха направени вчера от представител на Съединените щати по отношение на нашия президент“, каза тя.

„По отношение на Русия са грешили винаги, грешат и сега. Русия стои твърдо на пътя на самостоятелното развитие и въпросите за борбата с корупцията и развитието на гражданското общество, укрепването на икономиката и повишаването на качеството на живот – това са въпросите, които ние като общество, като държава, ще решаваме самостоятелно, опирайки се на националното единство на народа ни и на доверието ни към нашия президент“, Ярова.

По-рано прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че министерството на финансите на САЩ трябва да представи доказателства за повдигнатите по адрес на Владимир Путин обвинения в корупция. Самите обвинения, имащи признаци на режисирана кампания, не са нищо повече от измислица и клевета, посочи Песков.