Щтурмът в Славянск е временно преустановен

От самоотбраната на Славянск са съобщили за временно прекратяване на стрелбата от страна на украинските военни. В периферията на града има разрушения, предаде телевизия «Россия 24».

В щаба на самоотбраната предполагат, че военните, изпратенив Славянск от новите киевски власти, най-вероятно в момента се прегрупират.

Напомняме, че тази сутрин (2 май) около 4:00 сутринта, военни подразделения на Украйна започнали мащабно настъпление към града. В щурма са включени както наземни, така и въздушни военни сили. Градът е напълно обкръжен. Лидерът на проруските опълченци от самоотбраната Игор Стрелков заяви, че Славянск е напълно блокиран от украинските военни сили, срещу опълченците са били задействани около 20 хеликоптера.

„Всички пътища са затворени, от всички посоки прииждат БТРи и танкове, а също са включени пехотата, отрядите за бързо реагиране и наемниците. Всичко с каквото разполагат новите власти, са изпратили срещу нас. Градът е напълно блокиран“, поясни Стрелков.

Кореспондентът на телевизия «Россия 24» опроверга информацията, че опълченците загубили три БТРа, тъй като те не разполагали с такава техника, а имали на разположение няколко БМД, чиито екипажи преди дни преминали на тяхна страна.