Шойгу: Повече от 300 чужди ведомства ще посетят „Армия-2017“

Повече от 300 представители на чужди отбранителни ведомства ще посетят Международния военно-технически форум „Армия 2017“, който ще се проведе в Подмосковието. Това съобщи ТАСС , цитирайки министъра на отбраната на РФ Сергей Шойгу, съобщил това по време на заседание на колегията на военното ведомство.

Той подчерта, че форумът, който ще се проведе от 22 до 27 август в Московска област, „обещава да се превърне в безпрецедентно както по мащаби, така и по наситеност мероприятие“. По думите на министъра на отбраната, в него ще вземат участие над 1 200 фирми и организации, които ще представят повече от 18 хиляди образеца продукция.

„Очаква се форумът да бъде посетен от над 100 делегации, в това число и около 300 представители на отбранителни ведомства“, сподели Шойгу. „Традиционно ще се проведат статични и динамични демострации, в които ще бъдат задействани почти 300 единици съвременно въоръжение и бойна техника. За първи път ще може да се види как машините действат при нощни условия“, допълни министърът.

По думите му заедно с водещите руски пилотни групи, уменията си ще демонстрират и летци от Турция. „С една трета е увеличен броят на мероприятията от научно-деловата програма. Планира се провеждането на над 100 кръгли маси, презентации, брифинги, симпозиуми и международни специализирани изложби“, каза Шойгу.