ЧСУ „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ – с международен пилотен проект – издава българска и руска диплома

Двойни дипломи за деца от 1 до 4 клас са новост за България и за Европа

Частното средно училище „Юрий Гагарин“ в Санаторно-оздравителния комплекс „Камчия“ е лицензирано от българското Министерство на образованието за прием на ученици от 1 до 12 клас с усилено изучаване на руски и английски език, и информационни технологии.-снимка 2016г_ (1)_450x906

Тази година Училището на бъдещето в „Камчия“ получи и руска държавна акредитация за началното ниво на общообразователна дейност. С това «Юрий Гагарин» стана първото учебно заведение в страната, което може да издава едновременно българска и руска диплома за началната степен на образование – до 4 клас. Предстои акредитиране и за следващите степени на обучение. Пилотният проект за създаване на елитно училище на Русия зад граница, уникален както за България, така и за Европа, утвърди „Камчия“ като водещ иновативен образователен център с гаранция за качествено образование, отговарящо на българските и руските образователни стандарти.

В ход е формирането на групи в началните класове – от 1 до 4 – в които рускоезични преподаватели ще работят допълнително с децата за обогатяване на езиковите знания – по руски език и литература и по околен свят. В края на 4 клас учениците, които са участвали в интензивните класове, ще получат удостоверения за завършен начален етап на образование и по двата държавни стандарта. Интензивната форма на езиково обучение е подходяща както за деца, които са с майчин руски език, така и за ученици, които изучават руския като чуждестранен.

ЧСУ „Юрий Гагарин“ разшири палитрата на профилираното обучение и след осми клас, като учениците могат да избират интензивното изучаване на езици – руски и английски или да се насочат към информационните технологии. IT-технологиите навлизат и в началната степен на образование – от 1 до 4 клас. В началния, както и в горния курс, обучението е целодневно.

В училището вече е разкрита и предучилищна група, в която се приемат деца на 6-годишна възраст.

За тригодишната си история Училището на бъдещето в „Камчия“ е най-голямото учебно заведение на територията на Община Аврен и едно от най-големите частни училища в страната. През новата учебна година в него ще учат над 300 деца – както от Варна и областта, а така и от други градове на страната. „Юрий Гагарин“ е предпочетено и от много чуждестранни граждани за образование на техните деца – от Русия, Беларус, Казахстан, Армения, Германия, Швейцария, Италия, Македония, САЩ и др.

Възпитаниците на Училището на бъдещето в „Камчия“ показаха отлични резултати в престижни международни и национални конкурси и олимпиади, сред които:

  • I място на Националната олимпиада по руски език,
  • І място на Международния конкурс „Заедно в 21 век“,
  • Сребърен медал от Международната олимпиада по руски език в Москва,
  • Национален шампион по информационни технологии „IT Знайко“,
  • Ученици от 4 клас участваха в детска кръгла маса на Организацията на обединените нации в Женева през юни, на която бяха поканени като финалисти в международния проект „Тетрадка на приятелството“,
  • Възпитаниците на Училището на бъдещето са с много постижения в областта на спорта и изкуствата.

Учителите в ЧСУ „Юрий Гагарин“ обучават децата с много любов и с най-съвременните образователни технологии, а в 14-те извънкласните форми откриват и развиват талантите им.

Частно средно училище „Юрий Гагарин“ е разположено в една от най-модерните учебни бази в Европа, в среда, уникално съчетаваща най-съвременните постижения на строителството и архитектурата с чистата природа. „Камчия“ въплъщава хармоничното единство между човека, Земята и Космоса.

Учебната база се намира в прекрасен парк, сред вековна дъбова гора. В непосредствена близост са плажа, устието на река Камчия и едноименният природният резерват, който е под защитата на ЮНЕСКО.

Училището предлага и пансион, осигурени са 24-часово медицинско обслужване и охрана.

За допълнителна информация и записване:

Пенка Стоева –  директор, тел.: +359 892 241159

e-mail: [email protected]

www.facebook.com/gagarin.kamchia

www.sokkamchia.com