Наша журналистка учи студенти в Сибир

Журналистката  Оля Ал-Ахмед е единствен делегат от България на започващата на 20 октомври юбилейна 25-а Международна конференция под наслов „Езика и културата“ в Националния изледователски Томски държавен университет, в далечен Сибир.

На семинара, който ще продължи до 23 октомври Ал-Ахмед ще представи доклада си на тема : „Мултикултурализма и приложението му в лингвистиката“. След което ще проведе 2 мастер-класа във факултета по журналистика на тема: „Обективната журналистика – съществува ли и как да я разпознаем“ и „Журналисти в конфликтните зони“ .

На конференцията са поканени делегати от от близо 100 държави – учени в областта на лингвистиката, известни журналисти, преводачи, заслужили преподаватели – филолози, писатели и обществени културни дейци. Томски университет е в топ 15 ВУЗ-а на Русия и в топ 500 световни университета. По време на конференцията ще бъдат дискутирани теми в областта на съвремената журналистика в областта на превода и лингвистиката, както и научни анализа на езиковата култура.

Стандартнюз