Член на изпълнителния комитет на МОК: Докладът на WADA за руските спортисти съдържа невярна информация

Докладът на независимата комисия на Световната антидопингова агенция WADA съдържа невярна информация за изчезналите допинг проби на руските спортисти. Това заяви членът на изпълнителния комитет на Международния олимпийски комитет (МОК) и президент на Международната федерация по хокей Рене Фазел, предаде РИА Новости.

На 18 юли независимата комисия на WADA, оглавена от Ричард Макларън предостави доклад за резултатите от разследването по обвиненията в допингови машинации на Олимпийските игри 2014 г. в Сочи. В доклада се твърди, че методът на подмяна на допинг пробите в Русия е бил използван в 643 случая в периода от 2012 г. до 2015 г., като общо в системата са участвали атлети от 30 вида спорт.

„В доклада на Ричард Макларън се говори за трима представители на стрелковия спорт, чиито допинг проби били изчезнали. Но това е абсолютно невярна информация, тъй като личностите на всички трима спортисти бяха установени и се оказа, че те дисквалифицирани в съответствие с всички правила. Така че, не всичко, което е написано в доклада на Макларън, се основава на реални данни“, заяви Фазел.