Чеченския президент Кадиров успокои Аваков

Президентът на република Чечения Рамзан Кадиров публикува в Instagram обръщение към и. д. вътрешния министър на Украйна Арсен Аваков, съобщи lifenews.ru.

Кадиров написа отворено писмо в отговор на плъзналите наскоро слухове, че на територията на Украйна се намират чеченски отряди, които са дошли скришом да се борят срещу новите власти в Киев:

„Никакви чеченски батальони в Украйна няма. Своите наказателни акции в Славянск,  киевската хунта се опитва да припише на присъствието на защитниците на града на чеченски батальони. Това е пълен абсурд! Защото, ако те бяха там, уверявам ви, онези, които извършват подобни изказвания биха се разбягали отдавна не само от Славянск, но и дори от Киев, който те и без това не управляват”.

В обръщението си Кадиров се обръща лично към назначения от нелегитимния парламент  и. д.  министър на вътрешните работи Арсен Аваков:

„Моля Арсен Аваков да се успокои, както и всички онези, които във всеки смугъл човек виждат чеченец и подскачащи от уплах само като произнасят тази дума. Подчертавам, ако човек е смугъл, то това съвсем не означава, че той е чеченец. Би трябвало той да знае, че има синеоки чеченци, светли, руси и рижави”.

По думите на държавния глава на Чечения, той има намерение да сключи споразумение с новите власти в Славянск:

„Наредил съм на главата на Грозни Заур Хизриев да посети Славянск и да се срещне с ръководството, за да сключи споразумение за побратими градове. В момента в Чечения има десетки хиляди доброволци готови да помогнат на онези, над които издевателстват фашистките главорези, и чиято кръв незаконно проливат новите киевски властите. И  ако чеченците наистина влязат в Славянск и други градове на Украйна, то вие ще видите, как от там ще побегнат такива като Аваков, и повярвайте, няма да могат да спрат дори на западната граница на Украйна”, категоричен бе Кадиров.