Честит Празник на всички, които празнуват 9 септември!

Ако не беше победоносният ход на Червената Армия и последователната защита на Съветския съюз на българските национални интереси на Парижката мирна конференция през 1946г., България щеше да бъде в териториите преди Съединението от 1885г.

Претенциите на Гърция, зад които застават САЩ и Великобритания, са южната граница между България и Гърция да минава на 20 км.  южно от Пловдив, т.е. почти цялата Горнотракийска низина и Родопският масив със Странджа и Сакар планина щяха да бъдат в територията на Гърция сега.

Сталин казва на Външния си министър Молотов:

Кажи  на всички, че който посегне на българския народ ще си има работа с мен и териториалните граници, и интегритета на България трябва да се запазят до 1941 година.“

Т.е., България съществува в сегашните си териториални граници, благодарение на участието си в заключителния етап във Втората световна война на Страната на СССР и съюзниците, и лично на благосклонното отношение към българския народ на   чичко Сталин.

9 септември донесе само позитиви за българския народ и за следващите 45 години превърна най-бедната страна заедно с Албания в Европа, в 22 икономика в света за 1986г. по данни на ООН.  Сега след повече от четвърт век, под мъдрото ръководство на политически елит от мародери,търгаши, спекуланти и крадци, сме 72 икономика.

Идеите на социализма, създадени от най-великите умове на епохата за социална справедливост, за   справедливо разпределение на благата в обществото, за равния старт, са вечни и рано или късно отново ще се върнат и прегърнат от съвременното общество.

Николай Малинов

error: Съдържанието ни е авторско!