Черна гора изрази съжаление във връзка с разширяването на продоволственото ембарго на РФ

Правителството на Черна гора изрази съжаление във връзка с включването на страната в списъка на държавите, върху които се разпространява руското продоволствено ембарго, предаде РИА Новости.

„Правителството на Черна гора съжалява поради днешното решение на правителството на Русия да включи Черна гора в списъка на страните, за които въведена забрана за внос на селскостопанска продукция, суровини и хранителни стоки. Към момента правителството на Черна гора не разполага със списък на продуктите, върху които се разпростира решението“, се посочва в прессъобщение на черногорското правителство.

Отбелязва се, че Черна гора продължава да е привърженик на идеята за запазването на политическия диалог с РФ и построяването на сериозни отношения във всички области, представляващи взаимен интерес.

Правителството също така „активно подкрепя идеята за това, причините, довели до въвеждането на ограничителните мерки от страна на ЕС и към които се е присъединила Черна гора като страна-кандидат за членство в ЕС, да бъдат разрешени в близко бъдеще“.