Хорът на Михаил Турецкий се завръща с юбилейна програма

Известният руски мъжки хор на маестро Турецкий се завръща у нас с юбилейната си програма по случай 25 години от своето създаване. След огромния си успех през октомври миналата година, музикантите обещаха да пеят отново за българската публика. Те ще се срещнат пак с нея в началото на пролетта –  на 7 април ще бъдат в зала 1 на НДК, а на следващия ден – в Двореца на културата и спорта във Варна.

Вече 25 години великолепната десеторка обира овациите и любовта на публиката. Затова музикантите празнуват своя юбилей със специално турне и  спектакъл, събрал  най-доброто през годините. Музикантите ще посетят над 50 града, в които вече са пели не семо в Русия, но и в САЩ, Германия, Израел и други страни. Те пеят в големи зали, в Дворците на спорта, по централните площади и създават истински празници на музиката. Публиката в България още помни как на поканата на маестро Турецкий на сцената се озоваха над 300 души и танцуваха и се забавляваха заедно с изпълнителите. А накрая цялата зала стана  на крака, за да пее със запалени светлинки любимите руски песни.

Създателят и диригент на ансамбъла – народният артист на Русия, маестро Михаил Турецкий е изключителен творец и интерпретатор. Неговият огромен музикален опит и творческа креативност са в основата на успешния формат на хора.

002

Маестро Турецкий е подбрал в ансамбъла  10 различни мъжки гласа Михаил Кузнецов – тенор алтино, Олег Бляхорчук – лиричен тенор, Константин Кабо – баритонен тенор, Борис Горячев – лиричен баритон, Алекс Александров – драматичен баритон, Игор Зверев – бас кантанто, Вячеслав Фреш – контра тенор, Евгений Кульмис – бас профундо, Евгений Тулинов – драматичен тенор, а самият Михаил Турецкий е лиричен тенор. Уникалната колекция от мъжки гласове има общ диапазон от четири и половина октави – от най-ниския – бас профундо, до най-високите – тенор алтино и контра тенор, които успешно заменят женски гласове. Многогласието, вокалните диалози, необичайната сценография и танците на певците са визитната картичка на ансамбъла.

001

„Хорът на Турецкий“ пътува много по света. Пяла е на една сцена с Хулио Иглесиас, Пласидо Доминго, Исаак Щерн и много други. Кремълският Дворец, зала „Октябрский“ (Санкт Петербург), Роял Алберт Хол (Англия), Карнеги Хол (Ню Йорк), Долби Тиътър (Лос Анжелис), Джордан Хол (Бостън) и още над 100 зали в други страни са били домакини на руския хор. Десетте гласа непрекъснато печелят награди и най-важното – завоювали са любовта на публиката и вече 25 години я даряват с назабравими часове.

Най-известната руска група ще пее и танцува  у нас  благодарение на продуцентска агенция „БГ Саунд Стейдж“. Билетите са в продажба в мрежата на Ивентим, в Билетните  центрове  на НДК и на ДКС във Варна.

Спомен от концерта в София:

https://www.youtube.com/watch?v=498E_cpRxGM

 

https://www.youtube.com/watch?v=EHedF3KsQ38

https://www.youtube.com/watch?v=jT_UDvC4BHc&list=PLRIR4vvj5YH1noqO9SgGscUCn5vmhbdlP