Холандските експерти не намериха „воюваща руска армия“

Холандските военни инспектори, както направиха по-рано колегите им от Турция и Украйна, не откриха военна активност в Ростовска област на границата с Украйна, съобщи ТАСС. Групата експерти от Холандия, Германия и Дания приключиха инспекцията в Ростовска област (Русия), която бе проведена в съответствие с виенските споразумения от 2011 година.

„След приключването на проверката ръководителят на инспекционната група от Холандия заяви за липсата в указания район на военна дейност, за която в съответствие с международните ангажименти Русия трябва да уведомява държавите от ОССЕ. Този извод бе потвърден и от представителите на Германия и Дания, които също участваха в работата на групата от Холандия“, каза Сергей Рижков, началник управлението на Министерството на отбраната на Русия за контрол върху изпълняването на договорите.

По думите на Рижков, холандските инспектори са проверили район с обща площ от над 13 000 квадратни километра близо до украинската граница. При това експертите са наблюдавали територията и от въздуха, с помощта на хеликоптери.