„Хан Кубрат: Величието на Фанагория“ представят в Русе

Книгата „Хан Кубрат: Величието на Фанагория“ на писателя от Волжка България Мусагит Хабибулин представят днес от 19 ч. в културен център BH.

Цял живот хвърляме огромни усилия, за да направим живота си по-добър, но огромна част от нас не успяват. Причината е, че не сме си отговорили на въпроса ЗАЩО трябва да го направим. Историческата литература ни помага да си отговорим на въпросите: Кой съм аз и защо съм тук, споделят по този повод домакините от културния център.
„Хан Кубрат: Величието на Фанагория“ е исторически роман, имащ силата да преобрази живота. Авторът е дълбок познавач на стария български бит и култура и ще помогне на читателя да се пренесе 1 400 години назад във времето, за да научи повече за причините и начините на формирането на нашата нация.
Мусагит Хабибулин е най-големият татарски романист, почетен академик на руската „Академия на науките“ и член на „Съюза на писателите“ в Русия. През 1996 г. му е присъдена международната награда „Кул Гали“. Романът “Хан Кубрат“ е обявен през 2004 г. за „Книга на годината“ от Съюза на писателите и Националната библиотека на Република Татарстан.
Събитието е организирано от фондация „Въздигане“, която издава книгата в България. Мусагит Хабибулин няма да просъства лично.

Мястото е културен център BH на улица “Добружда” 4, датата 16 юни, начало 19 ч.