„Франкфуртер рундшау“: ЕС да преосмисли политиката си към Русия

Лидерите на ЕС трябва да преосмислят източната си политика, ако не искат „сами да паднат на колене“, пише немският в. „Франкфуртер рундшау“.

Според изданието икономическите проблеми на Русия може да се превърнат в катастрофа за икономиката на Европа и да доведат до непредвидими последици за целия континент. Те вече се превърнаха в „опасения и съмнения“ в редица европейски, особено немски производители, пише РИА Новости.

Вестникът напомня, че все повече западни политици се изказват за отслабване на санкциите срещу Русия. „Трябва да си взаимодействаме, да намерим допирните точки, да използваме дипломацията, никой не заинтересован да постави Русия на колене“, заявяваше италианският премиер Матео Ренци (на снимката). Подобни призиви отправиха и вицеканцлерът Зигмар Габриел и външният министър на Германия Франк Валтер-Щайнмайер.

Изказванията на западните бизнесмени „са още по-драматични“, отбелязва „Франкфуртер рундшау“. Като пример изданието се позовава на генералния директор на компаниите „Рено“ и „Нисан“ Карлос Гон, който заяви, че спадът на рублата ще се обърне в „кървава баня за всички“.