Флекс балет представя руската модерна танцова школа за първи път в България

Русия се слави с най-добрите балетни школи. Всеки един професионален танцьор мечтае да се докосне до руското балетно майсторство, както класическо, така и модерно. Русия е синоним на танца по цял свят, извор и вдъхновение за танцовото изкуство.

Тази година за първи път на българска сцена ще видим руския ФЛЕКС БАЛЕТ с шоуто „Елементи“. Впечатляващи технологии, LED стени от ново поколение, пречупващи светлината и образа в 3D визуализации, модерна хореография, изградена от различни стилове и култури, музика и специални ефекти, правят шоуто уникално. То няма аналог в Русия, Азия и Европа. Шоуто „Елементи“ пресъздава един човешки живот с всичките емоции, които е възможно да бъдат изпитани – любов, страх, сила, страст, хазартност, слабост, ентусиазъм – 3 часа, изпълнени с наслада за сетивата. Хореографът Полина Кабанкова споделя, че на кастингите винаги избират танцьори над 25 години, заради натрупания емоционален опит. „Важно е артистът да има и личен опит в любовта и отношенията. Това го прави да изглежда на сцената истински, да предаде по реален начин всяко едно чувство, което обрисува с танца“ – разказва Полина.

ФЛЕКС БАЛЕТ РУСИЯ е феномен в съвременното изкуство, който носи полъха на новото време и сантимента на вековни традиции в танцовото изкуство. Шоуто „Елементи“ представя най-новите тенденции от руската балетна школа.

Фрагментът, наречен Фата Моргана, предизвиква силна реакция от страна на публиката, когато танцьорите, чрез въздействаща музика и движенията на тялото обрисуват силната жестока мъжка природа и нежната, отзоваваща се женственост.

Тангото, изпълнено само от дамите от балета, е друг елемент, който силно развълнува зрителя с красотата на женската нежност и в същото време силата, която идва като стихия и създава живот.

ФЛЕКС БАЛЕТ създава едно фантастично шоу, заедно със своите хореографи и изключително талантливи танцьори. Шоу, което се гледа на един дъх, което разказва една цялостна история от различни елементи и всяка следваща стъпка е непредвидима.

Обичаният по цял свят ФЛЕКС БАЛЕТ тази година открива първото танцово училище от 30 години насам в Шанхай, Китай и продължава да предава своето майсторство.

Не пропускайте да се впуснете в едно емоционално пътуване и да видите най-грандиозното танцово шоу от Русия с ФЛЕКС БАЛЕТ „Елементи“.

Билети можете да закупите на Билетен Център НДК, на касите на бензиностанции ОМВ, магазини Пикадили, Офис 1 и в системата на Eventim.bg.

Видео

Заповядайте на афтър партито след концерта във Витоша Лайв Клуб, където ще можете да се запознаете на живо с артистите от ФЛЕКС БАЛЕТ!

(Пиано бара на Витоша Парк Хотел – София, ул. Росарио 1; за резервации: 0882 01 00 21).