Украинско училище „черпи” гостите с „Кръв от руски бебета”

Първа украинска гимназия „Аркас” и дружество „Родинна спiльнота” в Николаево проведоха благотворителен базар за събиране на средства в подкрепа на украинските военни. Сладкишите и лакомствата, приготвени лично от учениците имаха интересни тематични наименования, посветени на събитията в Югоизточна Украйна, съобщи lifenews.ru.

Така, на благотворителния базар бяха представени сладкарските изделия с гръмките наименования „Танкове за Москва”, „Бандеровски” пирог,  „Жълто-сини звезди в Кремъл” и „Мозъкът на Жириновски”, а като напитка към тях се предлагаше „Кръв от руски бебета”. Фото- и видеоматериалите от интересното събитие се разпространиха мигновено из интернет пространството и предизвикаха възмущение сред потребителите.

Местен репортер от Николаево разговаря с осмокласничките, чиято задача бе раздаването на оригиналните сладкиши. Ученичките обясниха пред журналистите, че за създаването на имената на раздаваните лакомства е помогнала класната им ръководителка. Самите деца оценяват идеята и „творенията” си само като изгоден и сполучлив маркетингов ход, понеже гостите на мероприятието „с охота изкупили” продуктите „със забавни наименования”.

По –рано с подобен „творчески” подход се отличиха и възпитаници от юношеския музикален колектив в Запорожието при организирането на концерт за ветерани. По време на митинг в чест на освобождаването от фашистите, те изиграха сценка на изнасилване на украински девойки от войници на Червената армия.