Украински снаряд падна в частен дом в Русия, има жертви

Един жител на град Донецк в Ростовска област (Русия) загина, а други двама са ранени, след като снаряд, изстрелян от територията на Украйна, падна в частен дом в Донецк (Ростовска област), съобщава ИТАР-ТАСС.

„Снарядът е паднал в къща в град Донецк, в резултат на което един човек, който е бил в къщата, е загинал, а други двама са ранени, но тези данни са предварителни“, съобщава източник.
Той отбелязва, че за първи път от началото на бойните действия украински снаряд е попаднал на руска територия и е взел жертви.

Според източник, обстрелът се е извършвал от миномет.
По-късно стана известно, че снарядите са паднали в две къщи.
„На територията на едната къща има два кратера, а в другата – само един“, коментира източник пред агенцията. Загиналият мъж е баща на 4 деца.

Според очевидци, изстрелите по жилищния сектор са били шест.

От руското Министерство на външните работи обещаха твърда реакция, съответстваща на всички права. Според ведомството, „ескалацията на напрежението в Украйна достигна висока степен на опасност за руските граждани в Русия, живеещи до границата с Украйна“. Случаите на обстрели, взривени снаряди и пострадали хора на руска територия вече са няколко.

Напомняме, че на 12 юли, група патрулиращи руски граничари бяха обстреляни от украинска страна, един от тях с ранение в главата.