Украински военни, забравени от Киев, се озоваха в тила на опълченците в Луганск

Няколко подразделения на украинската армия  останаха в тила на опълчението в северната част на Луганск. Това не е било нарочно. Те са били забравени при отстъплението, а в блокадата основно са останали новобранци – без командване, храна и топли дрехи.

Украинските военни се озовали обкръжени в голяма степен заради неразбирането на собственото командване, което ръководило отстъплението при създаването на буферната зона. Когато основните сили били предислоцирани, се оказало, че някои части са останали на територията на ЛНР и са откъснати от армията. На практика те са в тила на опълченците. Основно това са обикновени наборници.

Със застудяването на времето обкръжените военни се оказали неподготвени – нямат нито храна, нито топли дрехи. Войниците не смеят и да се предадат, защото в последствие ще ги обвинят в дезертьорство. Затова опълченците решили да помогнат на врага и да пропуснат до тях камион с храна и топли униформи, като поискаха в замяна украинците да предадат телата на шестимата убити защитници на Луганск.

Срещата между двете враждуващи страни, наблюдавана от представители на ОССЕ, била напрегната и кратка, съобщи телевизия „Россия 24”. Украинските военни отказали да изпълнят исканията на опълченците да върнат телата на загиналите, като не обяснили причините за отказа си. С това преговорите приключили.

Камионът с хуманитарна помощ е върнат обратно. Сега, защитниците на Луганск не възнамеряват отново да преговарят с врага и продължават да ги държат в блокада, обричайки ги на гладна смърт.

http://www.youtube.com/watch?v=srn-9J8MKnE