Украински бойци откриха огън от женски манастир

Украински пронацистки бойци от Националната гвардия са превзели църквата на женския Свето-Иверски манастир край Донецк, съобщи novosti.donetsk, позовавайки се на съобщението на опълченците.

От територията на църквата, украинските бойци открили огън по позициите на опълчението на ДНР, както и по околностите на града, използвайки това, че опълченците съвсем съзнателно няма да  открият ответна стрелба по манастира и църквата, разположени недалеч от донецкото летище.

По данни на щаба на армията на Новорусия, украинците седем пъти са нарушили примирието през последното денонощие. От страна на мина «Полтавская» основно са били подложени под обстрел населените пунктове Енакиево и Кировское. В резултат на обстрела е убит един човек, а четирима са били ранении. Разрушени са две къщи. В Кировское е нарушено електроподаването.

В Каменка бойци от 41-ви батальон на териториалната отбрана «Чернигов-2» откриха престрелка по между си. Според информацията на местните жители, станали очевидци на вътрешния сблъсък, поводът за това е отказът на няколко военни да изпълняват заповедта на командира на батальона подполковник Дроздов да предадат иззето оръжие. Обвинявайки офицерите в желание да си присвоят «придобитото в боя оръжие», военните открили огън. В резултат на престрелката, двама от украинските бойци са ранени.