Украинските медии за пореден път манипулират обществото

Днес станахме свидетели на поредния опит за манипулация от страна на украинските медии. В Интернет се появиха снимки и материали, отразяващи гласуването на предсрочните президентски избори, които протичат днес в страната. Украинските медии показват снимки с усмихнати хора, които се редят пред изборните секции, за да гласуват. Опашките са големи, според източника цели четири – явно избирателната активност е висока.

Дотук добре, но ако се загледаме внимателно, ще видим, че снимките не са направени днес… Всъщност, това са репортажи от изминалото вече гласуване на референдума за независимост на Луганска и Донецка области, което се проведе на 11 май т.г.

Явно, за да не покажат реалността такава, каквато е, украинските медии прибягват до манипулиране на обществото. Заглавия като „Избирателната активност в Киев бие всички рекорди“ предизвикват съмнения. Истината всъщност е, че пред изборните секции в страната е пусто… Вижте сами:

Съобщение в Twitter „Пред някои избирателни участъци хората се редят на четири опашки“. Виж тук

Twitter

Публикация в сайта http://rusvesna.su/ със заглавие „Референдумът в Украйна: Хроника на събитията и огромни опашки пред избирателните секции“. Виж тук

Руска медия