Украинските военни се жалват: Дават ни носени и мръсни униформи

Украински военни се оплакват от липсата на топли дрехи и униформа, съобщи РИА Новости. Според войниците, „въпреки че за армията ежедневно се заделя сумата от 1 млн. гривни, на някои от бойците е била раздадена носена и мръсна униформа“.

„На някои им дадоха носени мръсни униформи, колкото да се каже, че са им дали нещо. Аз и моите другари сме обидени на правителството. Нали уж казаха, че ежедневно за армията се отделя по 1 млн. гривни? Къде са тези пари, ако дори нови униформи не ни дават? А за демобилизация нищо не се чува…“, разказа един от военнослужещите в украинската армия пред Корреспондент.net.

Също така военни споделят, че уволнените в запаса имат правото да оставят за себе си оборудването и мунициите, които са купили с личните си средства, а не да ги предават на новобранците.

„Средствата за индивидуална защита, купени от самите войници, са негово лично притежание“, каза един от командирите във ВСУ.

По-рано секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНБО) Александър Турчинов заяви, че уволнените в запаса военни са длъжни да предадат бронежилетките си на новобранците.