Украинската криза не смущава Путин

Намесата на руския президент Владимир Путин в Украйна може да е предизвикала ужаса на Запада, но у дома той остава харесван, а руската икономика, поне засега е непокътната, коментира Voice of America.
„Дори и да вземем решение да използваме сила, това би било оправдано… Наш интерес и наша отговорност е да защитаваме хората, които са толкова свързани с нас както исторически, така и културно и икономически”, заяви Путин по време на пресконференция.
Това мнение се споделя от много граждани в Москва. Наталия има роднини в град Евпатория, който се намира в оспорвания и стратегически от военна гледна точка регион Крим. „Всички мои приятели, роднини и съседи там казват, че Крим иска да бъде част от Русия”, казва Наталия.
Друг жител на Москва – Евгени споделя мнението на Путин, че новото украинско правителство е нелегитимно. „Това наистина е вътрешен проблем на Украйна, но от законова гледна точка смяната на властта е незаконна”, казва той.
Междувременно, цветята пред украинското посолство в Москва символизират близките връзки между Русия и Украйна, но може и да намекват за солидарност към идеалите на настоящите власти в Киев.