Украинската армия продължава да обстрелва мирното население в Новорусия

Украинската артилерия нанесла удари по южни райони на Донецк. Под артилерийски обстрел цяла нощ са били подложени и северозападните райони на града – Куйбишевски и Киевски, предаде РИА Новости.
Засега няма данни за числото на пострадалите и разрушенията.

Под артилерийски обстрел са били подложени и градовете Зугрес и Снежное на изток от Донецк. Според съобщенията на опълченците, Зугрес е бил обстрелян с мини, които се взривили до училище, на детски плаж и градския стадион.
Снежное се е обстрелвал с установки «Ураган», от които последствията са много по-разрушителни, за разлика от тези на «Град».
В нощта срещу 14 август обстановката до КПП Мариновка също е била много напрегната, от другата страна на границата спешно са били евакуирани руските гранични служители. Това съобщи представителят на южното гранично управление Роян Фарукшин.

По думите му, активните военни действия на територията на Украйна близо до границата с Русия се водели от 04:00 ч., и продължили повече от час. «Руските граничари са били спешно евакуирани на безопасно място», уточни източникът.

Той добави, че през КПП Новошахтинск се е увеличил потокът на транспортни средства.

«За последните две денонощия, на КПП Новошахтинск са били регистрирани 232 МПС на влизане в Русия и 99 на излизане от територията й», разказа Фарукшин.