Украинската авиация бомбардира свои войници, за да не преминат в Русия

В сряда вечерта украинската авиация е хвърлила мощни бомби върху позициите на своите подразделения, които са били обсадени от опълченците в района на граничния пункт Изварино, съобщават опълченци  от Новорусия. Атаката на армията е целяла да предотврати преминавенето на украински военни на територията на Русия.

Според очевидци, късно вечерта на 6 август в небето над Изварино се появили украински бомбардировачи Су-24, въоръжени с авиационни бомби. Опълченците станали свидетели на това, как украинските самолети са бомбардирали собствените си подразделения. Във въздуха се появили облаци дим, приличащи на гъба, характерни за ядрените взривове.

В същия момент военен от 79-та бригада съобщил по телефона, че позициите им по погрешка са били бомбардирани от тяхната авиация. Неочаквано телефонната връзка била прекъсната. Дали батерията на телефона е била изтощена, или говорещият е бил убит. Тази бомбардировка обаче, едва ли е била по погрешка. Украйна на всяка цена се стреми да удържи своите военни да не преминат на руска територия.

Към момента не е известно колко военни са загинали при бомбардировките. Съобщава се само, че през изминалата нощ е бил убит един от камандирите на бригадата на украинските военни.

В това време, двеста украински военнослужещи, които в понеделник, спасявайки се от огъня на опълченците, потърсиха убежище в Русия, се върнаха в Киев. Началството там не знае какво да прави с тях: да ги съди за дезертьорство или да ги върне обратно да воюват. Но сега те вече са заподозряни и в това, че Русия ги е „вербувала“. Самите военни казват, че искат само да се върнат при близките си и да си починат.